Operă de artă, făcută din materiale reciclabileAtmosferă desprinsă din Univers în Hong Kong. Luna a fost adusă mai aproape, cu ocazia Festivalului de la mijlocul Toamnei. O lanternă gigant, făcută din 7.000 de sticle de apă reciclate, se înalţă în metropola chineză. Evenimentul marchează noaptea în care satelitul Pământului este mai mare şi mai luminos.

Gunoiul s-a transformat în artă în mâinile a patru designeri şi arhitecţi din Hong Kong, care au creat o minge de lumină doar din sticle de apă şi becuri led. Felinarul în formă de lună se ridică la zece metri deasupra pământului şi are un diametru de 20 de metri.

“Este o lună extraordinară. Nu mai trebuie să ne uităm la cer, ci direct în interiorul unei luni imense”, a declarat designerul Stanley Kwok.

Lanterna a fost instalată în centrul unei piscine, iar când este aprinsă, creează impresia unei luni pline. Vizitatorii se pot bucura de frumuseţea sculpturii chiar din interior. Aproape 100 de curioşi pot păşi înăuntrul felinarului.

“Văzută din exterior, seamănă cu o lună mare. Când am intrat în interior, am fost profund impresionat. Sunt atât de multe sticle şi lumini”, a spus un bărbat.

“Este o adevărată operă de artă, făcută din materiale reciclabile”, a remarcat o tânără.

Felinarul a fost inaugurat în ajunul Festivalului de la Mijlocul Toamnei, care va fi marcat săptămâna viitoare.


Post time: 03-10-2018